window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-69512039-1');

Kristo

About this artist

Biography

Kunst is afzien. Het streven naar het onbereikbare perfecte is een vermoeiende bezigheid. Maar zo intens genieten! Ik kan niet meer zonder…
Mensen die me kennen weten dat mijn atelier een zeer grote aantrekkingskracht op me uitoefent. Het is mijn nest waar gedachten met veel enthousiasme en passioneel worden vormgegeven. Je kan er een sculptuur kneden tot er een soort levensadem in vaart.
Ik hou ervan om te streven naar een harmonie tussen het vormen en techniek. Steeds weer opnieuw zoeken hoe de handelingen beter, directer kunnen. Zo is het experiment een belangrijk aspect voor mij bij het uitwerken van een beeld.
Met de reeks D.O.G. , wou ik een vorm creëren die de confrontatie met de natuur aankan. Er is niets moeilijker dan de elegantie van de natuur te evenaren met een sculptuur. De natuur heeft snel het overwicht. Daarom stellen deze dieren met hun ruwe textuur zich zoekend en onderdanig op. Als schimmen zijn ze aanwezig, maar laten ze je niet meer los.