Véronique de Carlé

Art Center Horus

Quelques mots sur l’artiste

Biographie

Véronique de Carlé (1972) is een abstracte schilder, geboren in België en heeft Tataarse roots. Ze is zeer expressief in haar kunst en houdt ervan om de energie, die overal aanwezig is, te benadrukken door middel van een delicate mix van kleuren vermengd met tinten van metaal.

Ze begon haar carrière in 2011 en stelde haar kunstwerken tentoon in Brussel (België), Oran (Algerije), Berlijn (Duitsland), Parijs (Frankrijk), Rome (Italië), in de Moskee Hassan II in Casablanca (Marokko) en in het prestigieuze Museum of Fine Arts, Miami (VS), om er een paar te noemen.

Véronique heeft op 30 mei 2014 de wedstrijd van de Biënnale van Rome, ‘La Primavera’ gewonnen, waardoor ze bekend staat als één van de beste kunstschilders van Europa.

Haar technische expertise stelt haar in staat om optische illusies te creëren, te spelen met de intensiteit van het licht en virtuele dimensies te creëren in haar kunstwerken, terwijl de kleuren en diepte variëren in functie van de hoek waarin het kunstwerk wordt bekeken, waardoor ze uniek is in haar genre.

Ze heeft een vriendelijk en verlegen persoonlijkheid, maar haar kunst onthult haar innerlijke kracht en evenwicht.

“De structuren van de abstracte beelden projecteren het artistieke crescendo in de oneindigheid van tijd en ruimte, vol originaliteit die Véronique de Carlé uitdrukt zowel in de conceptie van haar werken als in haar moderne visie op kunst, waarbij ze het perfecte evenwicht vindt tussen welsprekende creativiteit en creatieve stilte … ”
– Giuseppe Chiovaro, voorzitter van de Biënnale Commissie van Rome, september 2015.

Travail de Véronique de Carlé