window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-69512039-1');

IBEX Masters

In 2013 bundelden drie internationale kunstverzamelaars hun krachten om een actieve, private collectie te starten. De grootste binnen het hedendaagse superrealisme! Hun bewondering voor deze kunststrekking vindt haar oorsprong in de nijverheid en de specifieke vaardigheden, het doorzettingsvermogen en de aandacht voor detail in micro-expressies. Het hanteren van strenge criteria resulteert in grensverleggende meesterwerken.

Tijdens het verzamelen van deze kunst en de daaraan gekoppelde artistieke ontmoetingen merkten de privé-collecteurs een terugkerend probleem op. Dergelijke, begaafde creatievelingen zijn vaak gebonden aan galerijen, families of individuen om bepaalde kunstthema’s te creëren, wat het verkennen en verbreden van hun artistieke mogelijkheden beknot. Daar komt nog bij dat culturele projecten van deze omvang vaak vele maanden, soms zelfs jaren, in beslag nemen, waardoor de kunstenaar beperkt is in zijn artistieke vrijheid.

Vernieuwend vakmanschap bleef hierdoor onterecht onder de radar. Om die reden bood de IBEX Masters 24 kunstenaars – die als de absolute wereldtop worden gezien – de mogelijkheid om het meesterwerk te creëren waarvan zij droomden. De kunstenaars genieten volledige creatieve vrijheid, financiële steun en de garantie dat hun meesterwerk door de collectie zal worden aangekocht. Dé creatieve droom van elke kunstenaar. Twintig van deze meesterwerken werden afgewerkt en vormen nu een oeuvre dat geschiedenis zal schrijven.

De matriarchale rol van de IBEX-Masters is ongezien in de internationale kunstwereld. Nooit eerder werd dergelijke ondersteuning geboden om beloftevol, creatief talent tot uiting te laten komen. Goed nieuws voor de uitverkorenen die de kans krijgen om heel bijzondere kunstwerken te creëren. Absolute top!
Art Center Horus is hun partner om deze unieke collectie aan een internationaal publiek voor te stellen en wereldwijd te promoten. De galerijen in Sint-Martens-Latem, Knokke en Laren (NL) bieden een selectie van deze meesterwerken aan. Kunst dat wereldwijd tot de verbeelding spreekt!