window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-69512039-1');

Alberto Letamendi

Horus Gallery

Over deze artiest

Biografie

Alberto Letamendi is een Baskische schilder die gebruik maakt van diverse technieken en natuurlijke materialen integreert, zoals ijzerpoeder, steen, hout en natuurlijke pigmenten. In zijn eclectische artistieke productie is de rode draad zijn grote interesse in culturele diversiteit en de rijkdom die deze vertegenwoordigt.

Met de serie “Duality” wordt het bestaan ​​van twee verschillende verschijnselen/karakters in dezelfde persoon of in dezelfde stand van zaken aangegeven. De serie wordt gepresenteerd als een dialogisch contrast, geïnspireerd op de geschriften van twee auteurs. wiens werk, ondanks dat het meer dan 50 jaar oud is, nog steeds hedendaags is.

Enerzijds is er auteur Franz Kafka wiens personages door een verontrustende wereld van onzekerheid, angsten en twijfels lopen, waar ze nooit meer uitkomen. Aan de andere kant is er George Orwell, die in zijn dystopische fantasie een totalitaire staat toont waarin de beschermer van de samenleving (die alles ziet), boven de samenleving staat. Een staat waarin voortdurend banden worden uitgeoefend, allianties worden veranderd om nieuwe conflicten op gang te brengen die hun belangen dienen. Duidelijk een voorspelling van alles wat er vandaag gebeurt. De toeschouwer bekijkt het werk vanuit dit perspectief, de massa vanuit een positie van superioriteit, van waakzaamheid. Op die manier kunnen we ons bewust worden van deze dystopie. Deze kennis maakt ons sterk om de banden en angsten die het ons oplegt onder ogen te zien en te overwinnen, ze te ondermijnen door weerstand en nieuwe allianties te creëren. herschrijf het heden en de toekomst.

Alberto Letamendi heeft wereldwijd tentoongesteld en maakt deel uit van belangrijke privécollecties in Spanje, Japan, Frankrijk, Italië, Zwitserland, Luxemburg, Oostenrijk, San Francisco en New York.

Werk van Alberto Letamendi