window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-69512039-1');

Annie Murphy-Robinson

Over deze artiest

Biografie

De bedoeling van mijn werk is om de kijker in staat te stellen betekenis te interpreteren vanuit zijn eigen ervaring. Mijn gevoelens en gedachten erachter houden rechtstreeks verband met mijn persoonlijke geschiedenis, of ze nu levend of onbezield zijn. Een zekere droefheid, hopeloosheid of berusting lijkt altijd aanwezig te zijn. Voor mij zorgt het voor diepere contemplatie. Ik heb de neiging om het werk op een heel eenvoudige manier te benoemen, op die manier heeft de kijker weer toegang tot het beeld en wordt hij niet in een andere richting gestuurd.

Mijn techniek is relatief onbekend, ik gebruik schuurpapier als medium om droog materiaal in zwaar papier in te bedden. Met behulp van deze techniek kan ik in het donker “zien”; Ik gebruik een groot aantal fotografische referenties voor de afbeeldingen van mijn dochters en voor de afbeeldingen van mijn oude speelgoed en memorabilia werk ik uit mijn hoofd. Het gebruik van deze techniek tilt het werk naar een ‘hyper reëel’ niveau en leent zich goed voor het alomtegenwoordige gevoel van melancholie dat er is. Mijn bedoeling is om de kijker te confronteren en vragen te stellen.

Er is eerlijkheid in het werk dat ik alleen kan uiten als ik er echt een band mee heb. Ik kies alles uit; de outfits en tapijten waar de onderwerpen op zitten, tot de verlichting om het gevoel vast te leggen dat ik wil overbrengen voor dat oeuvre. Ik ben ook begonnen met het opnemen van rekwisieten, wat leidt tot een verhaal dat ook openstaat voor interpretatie. Mijn kunst is een soort dagboek, quasi zelfportretten die verwijzen naar mijn ervaringen uit mijn kindertijd, goed en slecht.

Werk van Annie Murphy-Robinson