window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-69512039-1');

Ans Pullens

Over deze artiest

Biografie

Vol passie werkt Ans als fulltime beeldend kunstenaar en maakt werk in keramiek, glas en mozaïek. De uitdaging ligt voor haar in nieuwe technieken en vormen.
Voor haar ligt het verrassende van klei in de vele mogelijkheden, zowel in vorm als uiterlijk. Dat maakt het materiaal boeiend en daagt haar uit ook andere kunstwerken te maken dan gebruikelijk.
Voorbeeld hiervan zijn de “Ceramic Paintings”, 3D sculpturale schilderijen in o.a. porselein. Hier zie je een spel van licht en schaduw, ontstaan door de manier waarop de elementen zijn gelegd. Door de verandering van licht gedurende de dag verandert het werk voortdurend waardoor het blijft boeien. Elementen van keramiek zijn met de hand gevormd en daardoor allemaal anders. Door de verschillende posities waarin ze zijn bevestigd, de lichtval en de stand van waaruit je naar het werk kijkt lijken er nuance verschillen in kleur te zijn.

Ans haalt haar inspiratie overal vandaan door anders te kijken naar alledaagse dingen of een uitvergroting te maken van een simpel voorwerp, gewas, dier of mens.
Al haar werken zijn uniek en kunnen ook op maat worden gemaakt.

OPLEIDING
Hogere graad keramiek aan de Academie voor Schone kunsten Arendonk
Klassieke opleiding mozaïek en fresco’s met restauratie als specialisatie aan de Academie Beeldende Kunsten te Wilrijk (Antwerpen) onder leiding van Gino Tondat
Couture opleiding – ‘s-Hertogenbosch

Werk van Ans Pullens