window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-69512039-1');
Antonio-Castello-Avilleira-4

Antonio Castelló Avilleira

Over deze artiest

Biografie

Wie had gedacht dat stillevens van fruit opwindend konden zijn? ‘ s Werelds belangrijkste schilder van hyperrealistische fruitcomposities weet precies hoe hij zijn werken moet doordringen met een verrassende levendigheid en emotionele kracht.

Vaak beschouwd en afgebeeld als vluchtige en kwetsbare emblemen van de natuur en het leven; de kersen, aardbeien, peren en ananas op Antonio’s doeken veranderen in welsprekende tokens van “memento vivere”. Hetzelfde geldt voor zijn krachtige menselijke modellen, of het nu kinderen of volwassenen zijn.

Zijn werk is gefundeerd en combineert klassieke schildertechnieken met een moderne fotografische en documentaire benadering. Toch gaan zijn werken in hun frisheid en tijdloosheid dieper dan alleen documentatie en afbeeldingen.

Want door contextuele verwijzingen weg te laten, concentreert Antonio onze blik en geest puur op het afgebeelde object of de persoon, hun moment in de tijd, hun vergankelijkheid en dus hun kostbaarheid. Het resultaat kan vrolijk, fel of ondeugend zijn, maar nooit saai of somber.