window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-69512039-1');

Christiane Vleugels

Over deze artiest

Biografie

Christiane schildert haar levensfilosofie in elk schilderij dat ze maakt. Haar levenslust en haar rotsvaste overtuiging dat het universum ons voorziet, zijn voelbaar in haar schilderijen en laten de kijker altijd glimlachen.

Oorspronkelijk schilderde ze in een romantische stijl om de erkenning te krijgen waarnaar ze verlangde als een onhandige tiener, maar al snel ontwikkelde ze een volwassen beheersing van de stijlen van de oude meesters door middel van schilderijen in opdracht.

Tegenwoordig schildert Christiane wat er leeft en haar roept, of het nu een gevoel van verwondering over deze wereld is of medeleven met haar modellen, vooral degenen die geen gearticuleerde stem hebben, zoals vrouwen die een trauma hebben opgelopen, haar vader die weduwe is, of soms dieren.

Christiane schildert in olieverf op board of aluminium panelen, bij voorkeur van groot formaat, en tekent, al naargelang de stemming of het thema dat in haar oproept, op haar grote archief met foto’s van modellen die door de jaren heen voor haar hebben geposeerd.

Werk van Christiane Vleugels