window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-69512039-1');

DINO VALLS

Over deze artiest

Biografie

Dino Valls werd geboren in Saragossa, Spanje, in het jaar 1959. Hoewel hij zich al op jonge leeftijd tot de kunst aangetrokken voelde, had hij nooit gedacht dat hij zijn leven aan de beeldende kunst zou wijden. Op jonge leeftijd studeerde Dino af in geneeskunde en algemene chirurgie. Toen hij zijn carrière begon, pakte hij het schilderen met olieverf op als een hobby; maar Dino begon zich langzaam te vestigen in de wereld van de schilderkunst en besteedde er geleidelijk steeds meer tijd aan, totdat hij besloot zich volledig aan zijn kunst te wijden.

Dino richt zich uitsluitend op het psychologische perspectief van de mens en beschrijft zijn stijl als symbolische en geïntellectualiseerde figuratieve schilderkunst; er is een onderliggende obsessie met de dualiteit tussen fysiek en psychisch, leven en dood, en het rationele en irrationele. Dino schildert voornamelijk met olieverf op hout en werkt bij voorkeur met opeenvolgende olieverf glacis op een onderlaag van tempura op een paneel, met een voorkeur voor de heldere kracht, chromatiek en picturale kwaliteiten ervan.

Het werk van Valls vertoont een aanzienlijke invloed van de oude meesters en hun studies van de menselijke vorm, waardoor hij een van de Spaanse vertegenwoordigers van de avant-gardistische figuratieve kunst is. Hij heeft meer dan honderd tentoonstellingen gedaan, waarvan ongeveer 20 individueel, en zijn werken komen volledig uit zijn geest, zonder hulp van foto’s of levende modellen.