window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-69512039-1');

Gabriel Picart

Over deze artiest

Biografie

“Mannelijk en mediterraan”, zo omschrijven sommigen Gabriels werk.
“Bestemd voor museumcollecties”, voorspelde kunsthandelaar en publicist Herb Spires in 2000.

Gabriel werd geboren en groeide op in het conciërgepaviljoen van het fantasmagorische Parque Güell in Barcelona, ​​ontworpen door Antoni Gaudí. Gabriels eerste schilderatelier, in zijn tienerjaren, was de kamer waar Gaudí zelf had gedroomd en getekend.

Zijn kunstcarrière nam al vroeg een vlucht: op zijn twintigste begon hij als illustrator te werken in heel Europa, en kort daarna voor de grote uitgeverijen en reclamebureaus in de Verenigde Staten en Canada. Sinds 1996 schildert Gabriel fulltime en neemt hij geen illustratieopdrachten meer aan.

Gabriel beschouwt zichzelf als een realistische schilder, die realistisch maar niet fotografisch werkt. De kijker kan de ruwe stoffen die zijn modellen dragen bijna aanraken, de warmte van het zand van zijn strand aan het eind van de middag voelen en de stilte in zijn Venetiaanse steegjes horen.

Hoewel zijn schilderijen van stadslandschappen en stillevens veel lof hebben gekregen, is zijn grootste liefde de menselijke figuur – mediterrane vrouwen, soms moeders met hun dochtertjes, en machomannen zoals ruiters, stierenvechters en tempeldansers in het oude Egypte.

Gabriël voelt zich comfortabel tegenover de oude wereld en de toekomst die voor ons ligt. Terwijl kenners, en hijzelf, genieten van de complexe historische symbologie in zijn werken, houdt Gabriel zich tegenwoordig bezig met het onderzoeken van de toepassing van 3D-modelleertechnologie op traditionele kunst.

Gepassioneerd door geschiedenis, politiek en samenleving, brengt Gabriel zijn opvattingen over deze onderwerpen vaak in zijn kunstwerken. Zijn vrouw, Rosa Anguas, beheert ART-BCN, een kunstbureau dat reclame maakt voor Barcelonese en Spaanse kunstenaars.

Zijn schilderijen zijn tentoongesteld in enkele van de meest erkende galerijen in de Verenigde Staten en worden bewaard in privécollecties in Spanje, de Verenigde Staten, Duitsland, Canada, China, Taiwan, Nieuw-Zeeland, Mexico, Emiraten, Rusland en het Verenigd Koninkrijk.

Werk van Gabriel Picart