Johannes Wessmark

Over deze artiest

Biografie

Johannes Wessmark is een autodidactische fotorealistische kunstenaar die werkt met acryl en olieverf. Zijn atelier bevindt zich midden in de Zweedse wildernis, maar hij verkoopt zijn schilderijen via Arcadia Contemporary in Los Angeles en Metropolitan Gallery in Hamburg.

Na vijftien jaar als gevierd reclame-illustrator te hebben gewerkt, werd Wessmark in 2006 een fulltime beeldend kunstenaar. Sindsdien is hij een van de toonaangevende fotorealistische schilders in Europa geworden. Zijn werken worden verzameld door het European Museum of Modern Art, IBEX Collection, Stad Stockholm en privécollecties in de VS, Zweden, Duitsland, Mexico en meer.

Wessmark gebruikt acryl- en olieverf op canvas om zijn grootschalige schilderijen te maken van figuren die in wisselwerking staan ​​met water. “In mijn schilderijen, en vooral mijn figuratieve motieven, wil ik een gevoel van rust en ontspanning overbrengen. Water is een onderwerp dat mij al jaren volgt. Als kind hadden we een zomerhuis aan de Zweedse westkust waar we vele vakanties doorbrachten. Positieve ervaringen met water die mij als kunstenaar vele jaren later gingen beïnvloeden.”

Werk van Johannes Wessmark