window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-69512039-1');

Lars Beusker

Over deze artiest

Biografie

Op 15-jarige leeftijd ontdekte Beusker zijn liefde voor zwart-witfotografie.
Na zijn studie fotografie en vormgeving werkt hij als modefotograaf en runt hij zijn eigen ontwerpbureau. Sinds 2013 werkte Beusker naast zijn werk in opdracht aan verschillende freelance projecten, altijd in zwart-wit.
Gefascineerd door een eerste reis naar Afrika, is het niet verwonderlijk dat natuurfotografie hem het meest boeide. De nabijheid van wilde dieren, de rust van de ongerepte natuur en de mensen in deze leefgebieden blijven hem fascineren – hij reist zo vaak als hij kan naar de wildernis om unieke momenten in zwart-wit vast te leggen, zo mooi zijn deze portretten van wilde dieren als zelden gezien. Sinds 2018 is dit werk zijn nieuwe handelsmerk geworden.
In tegenstelling tot andere natuurfotografen probeert Beusker altijd oogcontact met het dier te maken. Hiervoor gebruikt hij geen lange lenzen, maar probeert hij heel dicht bij het dier te komen.

“De emoties die ik voel op het moment van de opname, wil ik ook vastleggen in mijn foto’s“.

Met het werk “Outlast” als omslagfoto van een serie, werd hij in september 2022 uitgeroepen tot natuurfotograaf van het jaar bij de gerenommeerde International Photography Awards in New York – deze prijs wordt beschouwd als een van de meest begeerde prijzen ter wereld en zal worden uitgereikt op 22 oktober tijdens het Lucie Award Gala in de beroemde Carnegie Hall New York City.
In 2023 won hij deze unieke prijs opnieuw met de foto genaamd ‘Look into my eyes’.