window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-69512039-1');
Luo Li Rong

Luo Li Rong

Horus Gallery

Over deze artiest

Biografie

Luo Li Rong geboren in 1980 in Hunan (China), is een kunstenares/beeldhouwster die in 2005 met hoge onderscheiding afstudeerde aan de prestigieuze Centrale Academie voor Schone Kunsten (CAFA) in Beijing. Haar afstudeerproject ontving talloze onderscheidingen. Op 18-jarige leeftijd (1998) volgt Luo Li Rong de Changsha Academy of Arts (Hunan-China). Op 20-jarige leeftijd volgt ze 5 jaar de CAFA (Beijing) in het departement Sui Jiang Guo. Ze studeerde keramiek bij Lu Pin Chang en sculptuur bij Sun Jia Bo. Tijdens deze periode nam ze deel aan verschillende openbare beeldhouwprojecten, met name voor de Olympische Spelen van 2008 in Beijing. Beelden die sinds 2003 in Da Lian Park staan opgesteld.

Nu woonachtig in Europa, krijgt ze sinds 2014 een toenemende erkenning en waardering voor haar kunst van internationale galerijen en verzamelaars. De sculpturen van Luo Li Rong maken integraal deel uit van de hedendaagse Chinese cultuur en tonen een subtiel en relevant verband met het Westen. Luo Li Rong is een van die zeldzame kunstenaars die hebben geprofiteerd van het ingrijpend intensieve lesgeven van veeleisende meesters. Meesters die ook vandaag het pad van hun studenten aandachtig blijven volgen. De kunstenaar Xiao Xiao Qiu van de Changsha Academy of Arts ziet in haar een echt talent om vormen in de ruimte waar te nemen en ze in klei te vertalen. Hij is degene die haar aanmoedigde en hielp bij het voorbereiden van de CAFA-toelatingsexamens. De kunstenaar Sun Jia Bo van de CAFA beïnvloedde haar sculpturale benadering en bracht haar als student ertoe om haar aandacht te vestigen op de aanwezigheid van het model en wat eruit voortkomt. Door deze waardevolle ondervindingen en het constant persoonlijk onderzoek, vond Luo Li Rong geleidelijk haar weg en legde ze de contouren van haar toekomstige sculpturen bloot. Haar huidige stijl wordt gekenmerkt door een zeldzame knowhow en een verrassende kracht in uitvoering.

Bij het zien van haar werk wordt de toeschouwer meteen geraakt door de extreme fijnheid  van modellering en de grote sensualiteit die daarvan uitgaat. Deze aandacht voor beheersing, hoe opmerkelijk ook, vervaagt echter ten gunste van wat wordt uitgedrukt in het onderwerp. Luo Li Rong nodigt ons uit om niet in het stadium van fascinatie voor vormen en uiterlijkheden te blijven, maar om daaraan voorbij te gaan en zo de geest van het model te ontwaren. Zo zijn de sluiers en de wind in de haren, vooral een echo van de innerlijke wereld van de uitgebeelde figuren. De natuurlijke plooien, de bewegingen, de blik, lijken direct vastgelegd te zijn door de kunstenares, maar voor Luo Li Rong zijn ze als een kier in de deuropening naar de eeuwigheidsdimensie van de Mens.