Mijael Ruggieri

Over deze artiest

Biografie

“Mijael Ruggieri, Italiaans kunstenaar, (Milaan 2/22/1988). Hij begon in de religieuze kunst in de stad Firenze (Italië), waar hij een rituele picturale techniek leerde waarmee de monniken van 1200 AD de Byzantijnse Heilige Iconen maakten. Deze techniek inspireerde de kunstenaar zodanig dat hij het mysterieuze in zijn stijl integreerde, in een poging een soort beeld te creëren dat het bewustzijn wil versterken van iedereen die het aanschouwt.
De nieuwste creaties van de kunstenaar zijn geïnspireerd op de wereld van de grotschilderingen van de Sjamanen uit de prehistorie.
De prehistorische Homo was een wezen dat volledig verbonden was met het natuurlijke rijk. Theorieën beweren dat in de meest verborgen plaatsen van de grotten authentieke “magische rituelen” werden uitgevoerd waarbij de Sjamaan, door middel van de trance-toestand, in contact kwam met de spirituele wereld waarvan zij dachten dat die zich achter de grotmuren bevond en de schilderkunst gebruikte om in contact te komen met de andere dimensie.
De werken van Mijael Ruggieri bevatten in hun meest verborgen delen een taal die één wordt met de formaties van de natuur die op het doek aanwezig zijn, in een formele en conceptuele poging tot een ideale herverbinding tussen de mens en de natuurlijke wereld.
De kunstenaar tracht werken te maken die de toeschouwer willen meenemen naar de natuurlijke en magische wereld.
Zijn enige doel met de kunstwereld is te schilderen vanuit de ziel en voor de ziel van allen die zijn werken aanschouwen. De kunstenaar vat zijn beroep op als een vitale spirituele opdracht.
Alle werken zijn dan ook ontworpen om ruimtes te creëren die niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk welzijn bevorderen. Sommigen zeggen dat de symboliek die hij toepast uit andere dimensies komt, en dat de beschouwing ervan het welzijn op verschillende niveaus kan bevorderen.
Hij past de symbolen toe met behulp van een speciale geometrie, “Heilige Geometrie” genoemd, geïnspireerd op de scheppingspatronen die in de natuur te vinden zijn.
Hij denkt dat als hij de patronen van de natuur gebruikt om zijn werken te creëren, zijn schilderijen “leven” zullen krijgen.
De belangrijkste gebruikte materialen zijn: natuurlijke pigmenten, calciumcarbonaat en zout. Hij gebruikt alle elementen die we in een grot kunnen vinden, het is alsof het werk een fragment van de grot is.”

Werk van Mijael Ruggieri