window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-69512039-1');

Nele Jacobs

Horus Gallery

Over deze artiest

Biografie

Nele Jacobs is een assemblage kunstenares afkomstig uit Antwerpen. Ze werkt met papier, karton, kleine objecten, hars en verf.

Haar werk is geïnspireerd op het bovenaanzicht van de Zuid-Afrikaanse Townships. Bij haar reizen naar dit land, was zij onder de indruk van de ritmiek en het kleurenspel van de daken die te voorschijn komen eens er laag over het land wordt gevlogen. Nauwgezet brengt zij haar materialen aan op een geschilderde achtergrond, de drie dimensionale voorwerpen worden laag per laag opgebouwd en als eindfase worden accenten in kleur toegevoegd. Het geheel wordt door een transparante hars verhard. Het kleurenspel en de diepte maken het geheel zeer harmonieus en aantrekkelijk. Op het eerste zicht lijkt het werk chaotisch maar dit is het niet, het gevoel voor compositie en finesse zit verscholen in details.

De stijl is niet nieuw, maar Nele Jacobs laat zien dat met haar persoonlijke toets zij aan een rijke traditie een toevoeging kan doen. Zodanig dat het schilderij het tweedimensionale overstijgt en ook als object kan gezien worden.