Nimrod Messeg

Art Center Horus

Over deze artiest

Biografie

In 1999 vestigde Nimrod zich in Marbella, Spanje, waar hij zijn eigen werkplaats en galerie oprichtte. Hier begon hij zijn persoonlijke en directe methode voor beeldhouwen te ontwikkelen.

Hij werkt uitsluitend met smeedijzer, trouw aan ambacht. Zijn unieke sculpturen worden gemaakt van meer dan duizend afzonderlijke stukken metaal. Er worden oude smeedtechnieken toegepast, zoals lassen, elektrisch hameren, plasmatoorts, etc… om zo texturen, effecten en vormen te creëren, waardoor zijn sculpturen zeer uniek zijn in stijl en uiterlijk.

Deze werkmethode maken een volledige transformatie van het ruw basismetaal mogelijk tot iets moois, zachtaardigs, lichts, gewelfd… zelfs zacht.

De evolutie van het werk van Nimrod wordt bepaald door een landschap van vormen, van organische natuurlijke vormen tot delicate of gespierde dieren en expressieve gezichten. In de creatie van zijn enorm populaire sierlijke, sensuele, majestueuze, vaak etherische vrouwelijke torso’s, wordt een langdurige focus en passie gevonden. Elk sculptuur gaat langzaam een eigen leven leiden en ontwikkelt zijn eigen persoonlijkheid, met Nimrod als intermediair.

“De energie van licht, warmte en vuur stelt mij in staat een geheel nieuwe entiteit te baren. Als ik naar het voltooide kunstwerk kijk, kan ik het in zijn geheel zien, van het bescheiden begin van metaal tot het creatieve proces, tot nieuwe diverse texturen, vormen en oppervlakken. De veelzijdigheid van ijzer is indrukwekkend als je eenmaal de eigenschappen ervan begrijpt en de mogelijkheden ervan beseft”.

Werk van Nimrod Messeg