window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-69512039-1');

Nobuyuki Shimamura

Over deze artiest

Biografie

Nobuyuki’s schilderijen zijn meesterwerken van etherische schoonheid, waar huidtinten goud opgloeien onder een verbluffend mooie zon. Zijn figuren, gedrapeerd in doorschijnende stoffen met ongelooflijke details, zijn bijna zijn handelsmerk geworden.

Bijna al zijn schilderijen tonen liggende figuren, die slapen of peinzend, soms weemoedig, in de verte staren. Zijn onderwerpen zijn meestal vrouwen en soms meisjes. De laatste tijd schildert hij ook kreeften en insecten, waar hij al van jongs af aan van houdt.

Nobuyuki woont en werkt in de buurt van de oceaan in de prefectuur Saitama, op anderhalf uur rijden van Tokio. In deze relaxte omgeving creëert hij nauwgezet zijn werken, die allemaal jaren van tevoren worden verkocht aan verzamelaars op zijn lange wachtlijst.

Zijn schilderijen vereisen vaak meer dan een dozijn dunne lagen verf voor de achtergrond en zijn modellen om het levendige, doorschijnende effect van hun huid en blauwachtige aderen te bereiken. Elke moedervlek, haar, wimper, en draadje kant krijgt zijn volle aandacht.

Verschillende werken van Nobuyuki maken deel uit van de permanente collectie van het Hoki Museum, het eerste museum in Japan dat gewijd is aan realistische schilderkunst en bedoeld is als een “helend museum” van langzame contemplatie.

Nobuyuki is afgestudeerd aan de Masushiro Art University en is een gerenommeerd kunstenaar. Hij heeft verschillende prijzen en solotentoonstellingen in Japan op zijn naam staan, maar verder houdt hij zich liever gedeisd en wijdt hij zich dagelijks aan zijn echte en authentieke kunst.

Werk van Nobuyuki Shimamura