Olivier Pauwels

Horus

Over deze artiest

Biografie

De droomwereld van Olivier Pauwels, ook gekend onder zijn tag Bohi, is een vlucht uit de werkelijkheid.

Pauwels heeft als kunstenaar een beeldentrack van een apocalyptische wereld verwezenlijkt, waarbij het evenwicht gezocht wordt tussen humor en dreiging, geweld en lieflijkheid, vernieuwing en recuperatie. Hij gebruikt bestaande materialen en creëert daarmee nieuwe levensvormen.

Hij assembleert fragiele wezens in een harde wereld. Een futuristische wereld met verweerde elementen, relicten uit een industrieel verleden. De toekomst ligt voor hem, maar hij laat het verleden niet los. De vertederende cyber-baby’s kraaien van plezier bij het besturen van allerhande machines. Het geweld heeft de rebelse jongeling afgeworpen, maar de dreiging blijft onderhuids aanwezig in zijn creaties.

Objecten worden uit hun context getrokken om een nieuwe dimensie te krijgen, een andere identiteit te vormen: lieflijke baby’s besturen machines, De Guestronaut van de toekomst wordt gevisualiseerd met een beeldbuis, wat een vreemd voorwerp is voor de kinderen van vandaag. De nieuwe mens wordt gevormd uit tandwielen en motors van stukgeraakte machines. Waar het materialisme uit het verleden eindigt, begint de droomwereld van de kunstenaar.

Het is niet voor niets dat regisseur George Miller, een verwante geest met een eigen wereld, Pauwels verzocht om mee te werken aan de vormgeving van de creaturen voor ‘Mad Max: Fury Road’, een film die in 2015 verscheen.

Werk van Olivier Pauwels