window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-69512039-1');

Rietje Geurts

Horus Gallery

Over deze artiest

Biografie

Elke dag weer weet Rietje Geurts de weg te vinden van haar hart naar haar beelden. De zo zichtbare menselijke emoties in haar bronzen beelden enthousiasmeren de mensen nog altijd. Ze herkennen in haar werk de verbintenissen die ze zelf ook aangaan met hun medemens.

De persoonlijke band die Rietje heeft met elk beeld blijft voortduren, omdat ze elke volgende versie zo goed als opnieuw moet opbouwen. Geduldig boetseert ze met was haar beelden weer tot leven. Haar consequent gebruik van was brengt haar soms aan de grenzen van wat mogelijk is met die zachte kneedbare substantie. Diva is zo´n beeld dat voor het werken met was qua formaat buitenproportioneel is. Maar het geeft niet, ze houdt zo van het maken, van het werken aan haar beelden. Je opsluiten in het atelier, uit het niets gaan beginnen, totdat je uit de eerste vormen een figuur ziet opdoemen, een idee krijgt, een samenhang ontdekt.

De taal van de bronzen beelden van Rietje Geurts wordt door ieder van ons herkend. Ondanks al de drukte die ons vandaag omringt, blijven wij gelukkig ontvankelijk voor deze universele boodschap.