window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-69512039-1');

William Roobrouck

Horus Gallery

Over deze artiest

Biografie

William Roobrouck werd geboren in Tienen (1977) en pendelde als kind tussen Gent en De Panne. Hij vond zijn wederhelft voorbij de taalgrens en streek rond 2008 neer in Laarne.

De passie voor tekenen en schilderen was er van kinds af aan. De aquarelen van zijn moeder dienden als voorbeeld, later volgende hij een paar jaar kunstacademie.

In “de Atelier” bij pepe aan zee (Kunstenaarslaan De Panne) leerde hij ‘knutselen met machines’: boren, lassen en zagen.  Ontelbare uren sleten ze daar samen, maar William liep ook warm voor keramiek, zeilen, motorracen, metaalbewerking, techniek en nog veel meer.

De tomeloze energie en onblusbare nieuwsgierigheid van de jongen gingen in de loop der jaren gelukkig niet verloren. Hij combineert twee gouden handen met een levendige fantasie en tonnen technische bagage. Van de allereerste schets tot het allerlaatste laspunt – hij doet het zelf.

De materialen worden zorgvuldig geselecteerd en bewerkt volgens de regels van de kunst, tot  objecten met een ziel waaruit zijn liefde spreekt voor vormen, ruwe materialen en handwerk.

Onder de naam WiLLiAMS maakt William Roobrouck verbazingwekkend objecten, sculpturen en stukken design.