Over ons

Een hart voor schoonheid

Art Center Horus in Sint-Martens-Latem is meer dan zomaar een kunstgalerij. Het is een plek waar de kunst optimaal tot haar recht komt in gulle ruimtes met veel licht, in een smaakvol ingericht modelappartement en in de aantrekkelijke tuin met waterpartij en patio. Het interieur en de tuin versterken de kunstwerken en omgekeerd. Het verbindend element is een hart voor schoonheid.

Graag zien

Niña Van den Bosch werkt uitsluitend met kunstenaars waarin ze zelf honderd procent gelooft. “Kunst is erg persoonlijk. Authenticiteit en bezieling, daar draait het voor mij om. Graag zien is het sleutelwoord. Ik hou van mijn kunstenaars en van hun werken. En die liefde geef ik graag door aan andere mensen. Een mooi kunstwerk geeft meerwaarde aan een interieur, zoals omgekeerd ook een smaakvol interieur een kunstwerk beter tot zijn recht kan laten komen. In de tuin toon ik hoe beelden het verschil kunnen maken. Ook kom ik graag bij de mensen thuis om advies te geven over hoe ze een kunstwerk het best kunnen integreren in hun interieur of hun tuin.”

De kracht om te inspireren

Naast de galerij in Sint-Martens-Latem heeft Art Center Horus ook een vaste stek op de Zeedijk in Knokke. “Zo kan ik mijn kunstenaars optimaal kansen geven”, zegt Niña Van den Bosch. “Ik investeer in hen omdat ze dat verdienen. Ik wil ze op de kaart zetten, ook internationaal. Elke kunstenaar heeft zijn eigen stem, zijn eigen palet. Maar wat ze delen is hun menselijkheid, hun waarachtigheid en de kracht om te inspireren. Dat maakt hun kunst zo mooi en waardevol.”

Modus 8

Modus 8, een galerij met 8 maal de M: magical, magnificent, mystic, modus vivendi, manifestation, mindful, movement en more.

In het pand schuin tegenover Art Center Horus is veel te ontdekken. Interieur en exterieur integreren er met de kunst. De toeschouwer ontmoet naast de kunstwerken ook uniek ontworpen meubels, verlichting, tapijten, gordijnen.

Beneden is er een akoestische zaal voor een muzikale beleving waar ook lezingen en presentaties kunnen worden gehouden voor groepen tot 50 mensen. Buiten een tuin, fontein en patio omringd met beelden om het geheel compleet te maken.

Niña Van den Bosch en haar team staan klaar om u te ontvangen. Een open galerij waarin kunstenaars en toeschouwers zich goed en vrij voelen. Als altijd zetten we ons in om de bezoekers blij te maken en hen dat gevoel mee te geven naar huis.

Team

Niña Van den Bosch en haar team staan klaar om u te helpen.