window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-69512039-1');

Corinne Boureau

Horus Gallery

Over deze artiest

Biografie

Van mijn ouders heb ik de liefde voor de natuur geërfd en hieraan ontleen ik mijn energie, mijn evenwicht en emoties. Onze tuin vormt een bron van inspiratie voor mijn schilderijen. Daar ontstaan intense momenten van concentratie. Mijn gedachten vliegen mee op de vleugels van de libel of kronkelen langs de tak van de winde die zich aan de plant hecht…. Ook mijn reizen naar de andere kant van de wereld verrijken mijn inspiratie – de Aziatische cultuur.

Altijd dragen mijn schilderijen dezelfde boodschap met zich mee: de economische en technologische wereld oefent steeds meer druk op onze planeet uit en eist steeds meer van haar. Het lijkt alsof de mens vergeten is wat hem met de natuur bindt. De natuur is als een tatoeage op onze huid, zij is hier, binnen handbereik, in ons verankerd, men kan haar niet uit ons bestaan wissen en zij zal ons overleven.