window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-69512039-1');

Grant Gilsdorf

Over deze artiest

Biografie

Grant Gilsdorf is een opkomende figuratieve schilder die woont en werkt in Columbus, Ohio. Hoewel het moeilijk is om zijn werk in een bepaald genre te plaatsen, combineren zijn schilderijen elementen van realisme, symboliek en portretkunst op een unieke en betoverende manier.

Grant’s werk toont vaak figuren die in direct contact staan met de toeschouwer. Hun nauwgezet weergegeven gezichten staren in arresterende intensiteit naar buiten. In combinatie met de symboliek, of “aanwijzingen” (zoals de kunstenaar ze noemt) die in elk werk te vinden zijn, ontdekken toeschouwers grotere verhalen die in de schilderijen verborgen zijn.

Hij studeerde af aan de Bowling Green State University in 2006. Zijn werk wordt bewaard in privécollecties en is besproken in verschillende blogs, tijdschriften en boeken. Momenteel geeft hij schilderles en exposeert hij op nationaal niveau.