window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-69512039-1');

Marius Zabinski

Over deze artiest

Biografie

Marius werd geboren in 1956 en begon zijn carrière als schilder al heel vroeg, direct na het voltooien van een vier jaar studie aan l’école des beaux arts in Warschau, Polen. Zijn picturale techniek onthulde al een opmerkelijk edecticisme van stijlen. Hij is een van de zeldzame soorten kunstenaars in die zin dat hij van het begin af aan in staat was om van zijn schilderijen te leven, in tegenstelling tot vele anderen die pas veel later in hun carrière succesvol genoeg zijn om dit te doen.

Hij begon zijn carrière in het Frankrijk nadat hij in Warschau was gespot door een Franse gallerist. De roep van dit artistieke Mekka bleek onweerstaanbaar voor de jonge kunstenaar, en hoewel hij al commercieel succesvol was, riskeerde hij alles en verhuisde hij in 1980 naar Parijs. De kunsthandelaar die hem op dat moment vertegenwoordigde organiseerde verschillende persoonlijke tentoonstellingen voor hem. Marius was zeer tevreden met het bemoedigende resultaat van zijn debuut voor het Parijse publiek, maar tegelijkertijd voedde hij zijn geheime passie, het schilderen in zijn kubistische stijl, die hij intuïtief begreep dat het kubisme een van de weinige gebieden van de schilderkunst was die nog niet in zijn geheel was geëxploiteerd en waarbinnen nog veel te ontdekken en te creëren viel.

Hedendaagse kubistische schilderijen die men in galerijen ziet, zijn over het algemeen pastiches die geïnspireerd zijn door de grote meesters van het genre en slechts van ondergeschikt belang zijn, ook al zijn ze een lust voor het oog. De situatie is heel anders voor de werken van Marius, die een individuele persoonlijkheid onthullen die niet te vergelijken is met die van een andere kunstenaar. Hijzelf is een referentie geworden in het genre. Het bestaan van een groot aantal kenners en deskundige amateurs die zijn werk waarderen en verzamelen is het bewijs dat Marius zich zal ontpoppen tot een erkende meester.

Werk van Marius Zabinski