window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-69512039-1');

Arantzazu Martinez

Over deze artiest

Biografie

Arantzazu is een klassiek geschoolde kunstenares, geschoold in de academische schildertechnieken van de 19e eeuw. Zij is de enige Ibex Master die naar levend model schildert, wat resulteert in nuances in licht, volume en zelfs temperatuur, waardoor zij zich onderscheidt van haar collega-meesters in de collectie.

Als alumna van de Universidad del País Vasco in Bilbao en de New York Academy of Figurative Art, verfijnde zij haar klassieke salonschilderkunst onder haar mentor Jacob Collins, oprichter van het Water Street Atelier, het Hudson River Fellowship en de Grand Central Academy.

Arantzazu laat zich inspireren door verwante schilders als Marià Fortuny, Joaquín Sorolla, en, verder terug, Diego Velázquez, en wat zij omschrijft als “de picturale kracht van het Iberische landschap”. Voortbouwend op de Romantiek en het Symbolisme, is Arantzazu een van de belangrijkste vertegenwoordigers van het hedendaagse realisme.

Haar weloverwogen composities met een meesterlijke behandeling van het licht en de menselijke vorm ademen magie en fantasie, vieren de vrouwelijke schoonheid en geven met tijdloze ontroering commentaar op de rechten en de macht van de vrouw.

De kwaliteit van Arantzazu’s kunstwerken wordt internationaal erkend. In 2009 bood Lucas Film Arantzazu een vrijblijvende opdracht aan om een werk te creëren voor het Star Wars Visions Project. In 2015 won haar schilderij “Absolute trust: Sleeping Beauty” de Best in Show Award gewonnen op de Grand Salon van het Art Renewal Center in New Jersey, USA.

De meeste van haar kunstwerken behoren tot privécollecties, maar nu zijn enkele van haar schilderijen te bezichtigen in het Europees Museum voor Moderne Kunst in Barcelona, Spanje.

Werk van Arantzazu Martinez