window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-69512039-1');

Guennadi Ulibin

Over deze artiest

Biografie

Vaak gecategoriseerd als een hyperrealistische schilder, verwerpt Ulibin het label, want hij maakt, in zijn eigen woorden, ‘klassieke realistische schilderijen’ – maar we moeten hieraan toevoegen, met extreme details en surrealistische elementen zoals meer dan levensgrote technische objecten of desolate strandgezichten in niemandsland.

Sommige van zijn schilderijen tonen een posthistorische wereld met sporen van een technogene menselijke beschaving die haar einde heeft bereikt, hightech puin dat rondslingert, stille verwijzingen naar een bloeiend verleden en menselijke hoogmoed. Andere schilderijen (zo groot als zes meter breed) fungeren als filosofische oefeningen die zich over jaren uitstrekken, picturale composities om zijn kijk op het evolutionair-historische proces en de missie van de mensheid om de belichaming van de geest op aarde te zijn te verkennen en uit te drukken, met als doel het oneindige universum te begrijpen.

De kunstenaar, filosoof en dichter Guennadi Ulibin werd in 1973 geboren in de Sovjet-Unie en volgde een opleiding aan de prestigieuze Sint-Petersburg Academie voor Schone Kunsten. Hoewel beïnvloed door oude meesters als Rembrandt, Velazquez, Repin en Serov, heeft zijn oeuvre een ultramoderne en zelfs futuristische uitstraling.

Werk van Guennadi Ulibin