window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-69512039-1');

Marco Grassi

Over deze artiest

Biografie

Een Italiaanse schilder met de fijnste penseelstreek die de collectie ooit heeft gezien, Marco schildert tot in de poriën van iemands gezicht en alleen onder een microscoop hebben we zijn penseelstreek kunnen zien.

Lijnkwaliteit en fijnheid in de gebruikte kleuren zijn fundamenteel voor zijn schilderijen. Marco is vooral geïnteresseerd in de veranderingen in het lichaam en de persoonlijkheid van een persoon, daarom portretteren Marco’s schilderijen vaak mensen in een moment van metamorfose.

Naast zijn hoge detailniveau dat menig camera in het stof laat, voegt Marco vaak een surrealistische draai aan zijn werken toe, of het nu een barokke gravure op de rug van een model is die haar holle interieur blootlegt, of een mysterieuze tatoeage die lijkt te bloeien onder de doorschijnende huid van een dame.

Marco over het ideaal van vrouwelijke schoonheid: “De schoonheid van een vrouw kan worden onthuld door het vermogen van de schilder om een moment in de tijd vast te leggen dat haar essentie belichaamt. Als ik erin slaag om balans en harmonie op het doek te vinden, denk ik dat dat de figuur aantrekkelijk maakt.”

Werk van Marco Grassi