window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-69512039-1');

Martin Llamedo

Over deze artiest

Biografie

Martin creëert verbluffende illusionaire werelden door theater, symbolische elementen en dans in zijn schilderijen te verwerken. Zo creëert hij unieke en etherische scènes, waarin verschillende niveaus van denken, tijd en ruimte elkaar kruisen in één transcendent moment.

Gefascineerd door het concept van alchemie en het idee dat iets van de ene toestand in de andere kan veranderen, maakt Martin vaak werken die een verschuiving tussen het materiële en immateriële uitbeelden of ernaar verwijzen.

Martin is een bijzonder intellectuele kunstenaar en geniet altijd van intellectuele gesprekken over de staat van de samenleving en wat de toekomst voor ons in petto kan hebben. Veel van zijn schilderijen gaan over dialoog, die hij als essentieel beschouwt om donkere scenario’s voor de mensheid af te wenden en in plaats daarvan ons beste collectieve potentieel tot stand te brengen.

Hij is een zeer gedisciplineerd kunstenaar vanwege zijn rigoureuze opleiding in schilderen en tekenen vanaf zijn zesde, om daarna jarenlang keramiek en beeldhouwen te studeren bij Hector Alves. In zijn puberjaren trainde hij in een groot basketbalteam en in de jaren daarna verdiepte hij zich in klassieke gitaar.

Martin beschouwt kunst als een herstellende therapie voor de toeschouwer en de schilder, een fysieke en psychologische activiteit om te vertragen en ons opnieuw te verbinden met het leven en ons gevoel van verwondering. Als volwassenen haasten we ons, of het nu gaat om werk, vakantie, of zelfs onze trouwdag. Zijn schilderproces en zijn schilderijen zijn gericht op het genieten van het moment en het waarderen van alle mogelijkheden die zich aandienen.

Werk van Martin Llamedo